Techniekers zonder Grenzen

Onze technici delen hun knowhow met lokale gemeenschappen in derde wereldlanden.

Met Techniekers zonder Grenzen zetten we bij Geysen in op een betere wereld en duurzame ontwikkeling. We werken sinds 2018 mee met humanitaire, niet-commerciële projecten of organisaties, samen met de lokale bevolking. Dit maken we waar dankzij het vrijwillige engagement van onze techniekers in hun vrije tijd én giften.

Meer weten over Techniekers zonder Grenzen?

Lees meer over deze initiatieven in onze TzG-brochure.

Peter en Meter

Sinds eind 2018 nemen Jan Ceulemans en Tia Hellebaut het peter- en meterschap van de Foundation TzG op zich. Zij doen dat vooral om de verdiensten van de vele vrijwilligers en de projecten in de verf te zetten.

meter en peter Techniekers zonder grenzen - Geysen - Goede doel

Hoe en waar maakt
Techniekers zonder Grenzen
het verschil?

2019: stabiele groenestroom-installatie voor school 'The Swallow'

Ons eerste project was in de lagere school ‘The Swallow’ in Gambia, waar zo’n 200 kinderen gratis lager onderwijs, medische zorg en een maaltijd krijgen. 

2019: elektriciteit, waterput en zonnepanelen voor scholen van Kesereh

Peter Hillaert, al 8 jaar elektromechanieker bij Geysen Group: “Ik zakte met drie collega’s af naar Kesereh, in Gambia om lokale scholen op te bouwen. Hier konden we de scholen voorzien van verlichting, stopcontacten, zonnepanelen en putwater. Drie weken lang leerden we aan de studenten hoe zij dit zelf op een veilige manier kunnen toepassen in de toekomst. Wat ik heb geleerd? Dat je met weinig wel veel kan bereiken!”

2020: opleiding en nieuwe elektriciteit voor school Bakoteh

Bakoteh is de grootste overheidsschool van Gambia. Een 70-tal leslokalen werden in orde gemaakt zodat de kinderen er in comfortabelere en veiligere omstandigheden onderwijs kunnen volgen. Allereerst gaven enkele techniekers theorieles aan Gambiaanse elektriciens in opleiding. Daarna vervingen ze samen de verouderde elektrische infrastructuur van de school. 

Techniekers zonder Grenzen financieel steunen?

Storten kan op het rekeningnummer BE46 0018 4788 2736 van de Foundation Techniekers zonder Grenzen. Vanaf een donatie van 40 euro krijg je een fiscaal attest voor 45% belastingvoordeel. 

Je kan ook een fles Champagne Brut van het huis Champagne-Brest kopen:

  • Fles 75 cl: €30/stuk
  • Doos van 6x 75cl: €27/stuk
  • Fles Magnum: €70/stuk

Word jij ook Technieker zonder Grenzen?

Al onze medewerkers krijgen de kans zich in te zetten voor Techniekers zonder Grenzen. Voor velen was dit al een onvergetelijke ervaring. Solliciteer spontaan of op een van onze vacatures en ga voor een boeiende carrière bij een familiaal en dynamisch bedrijf.

Geysen Group - Westerlo
Technieker zonder grenzen Stijn, op een van onze buitenlandse projecten voor techniekers zonder grenzen.

Steun Techniekers zonder Grenzen

Steun het project “Techniekers zonder Grenzen” via een Payconiq donatie. Al wat je hoeft te doen is QR-code te scannen!