Case Olympia

Delen
Case Olympia

Olympia NV, een bedrijf dat ooit begon als de “Zuivelfabriek van Herfelingen” is vandaag uitgegroeid tot een hypermoderne zuivelfabriek waar hoogwaardige en functionele kwaliteitsproducten afgeleverd worden aan de eindklant, industriële afnemers en private labels. 

In het idyllische dorpje Hervelingen zitten we op een zonnige namiddag samen met onze vaste contactpersoon Kristof De Dekker, teamleader van de technische dienst. “De voedingsector? Regels, regels en nog een regels! Olympia draagt kwaliteit en voedselveiligheid enorm hoog in het vaandel. Elke stap in de productie staat beschreven en de risico’s zijn in kaart gebracht volgens het HACCP-principe. Daarnaast hebben we ons eigen labo dat dagelijks analyses uitvoert, zowel op grondstoffen, half afgewerkte producten en ook op eindproducten.” 

De “Geysen-ploeg” als vaste waarde

Ook voor onze onderhoudstechniekers brengt werken in de voedingssector extra regels en voorzorgsmaatregelen met zich mee. “Zowel voor de eigen medewerkers als voor de Geysen-ploeg gelden dezelfde regels.” Een hele Geysen-ploeg zelfs? “Ja”, lacht De Dekker, “ondertussen staan hier zoveel Geysen techniekers dat ze een eigen ploeg vormen.” 

“Daarbij is veiligheid in sowieso één van mijn stokpaardjes.”, vertelt hij. “Soms wil een collega de productielijn sneller opstarten maar dit kan voor mij pas als de situatie volledig veilig is. Dat is een rode lijn waar ik niet over ga!” 

Veiligheid is onze prioriteit … en gelukkig ook die van Geysen!

Kristof De Dekker, Teamleader Technische Dienst

Ook bij Geysen is veiligheid een topprioriteit. Techniekers krijgen bij opstart van elke nieuwe werf een veiligheidsbriefing, we zorgen voor maandelijkse toolboxen en daarbij wordt er regelmatig in een persoonlijk gesprek gepolst of ze zich wel voldoende bewust zijn van hun werkomstandigheden. “En dat is maar goed ook, want veiligheid is herhalen, herhalen en herhalen. Het is je gezond verstand gebruiken en vooral zelf ook het goede voorbeeld geven.”  

Over het goede voorbeeld geven gesproken, hoe doet die Geysen-ploeg het binnen Olympia? “Heel goed”, stelt De Dekker ons gerust. “In het begin was het contact met de collega’s wat stroef, ze waren per slot van rekening ‘de externen’. Maar dat is gelukkig verleden tijd. Intussen kunnen ze het ontzettend goed met elkaar vinden. En dus staan ze bekend als “De Geysen-ploeg” en zijn ze hier bij Olympia niet meer weg te denken.” 

Op zoek naar een partner voor uw technische werkkrachten?

Tijdelijke versterking nodig? Expertise bij een industrieel project? Of op zoek naar een vaste partner? 

Contacteer ons
site by Yappa