Geysen investeert 1 miljoen euro in de Geysen Academy en bouwt unieke ‘miniatuurfabriek’.

Delen
Geysen investeert 1 miljoen euro in de Geysen Academy en bouwt unieke ‘miniatuurfabriek’

Bij Geysen staan de mensen centraal. Al vanaf de start van Geysen zijn onze mensen de belangrijkste assets in het bedrijf en daar willen we ook in de toekomst op blijven inzetten. Daarom investeren we in een nieuw opleidingscentrum. De eyecatcher van deze nieuwe academy? Dat is ongetwijfeld de miniatuurfabriek!  Hier kunnen alle mogelijke industriële technieken op schaal nagebootst worden. In deze Academy leren zowel onze ervaren techniekers als techniekers in spe heel wat praktische vaardigheden en verfijnen ze ook hun zogenaamde ‘soft skills’ (vb. communiceren met klanten).

Geysen groeit als kool. De onderhoudstechniekers draaien momenteel een omzet van 15 miljoen, het servicebedrijf groeit jaarlijks met 20%. En de horizon reikt nog veel verder. Binnen de twee jaar mikt het bedrijf op 20 miljoen euro omzet en 250 medewerkers. Op dit moment staan er dan ook meer dan 50 vacatures open. Nieuwe medewerkers met het gewenste technisch profiel én de juiste attitude vinden is niet eenvoudig. En naast deze nieuwe medewerkers willen we ook onze ervaren techniekers laten groeien in hun job. Daarom zetten we in op een uitbouw van een inhouse school: De Geysen Academy. 

Unieke miniatuurfabriek

De opening van de Academy is voorzien in oktober 2019. Het pronkstuk wordt zonder twijfel de ‘miniatuurfabriek’. “In deze technische ruimte worden alle mogelijke industriële technieken op schaal nagebootst.” Zo legt CEO Johan Vos uit. “We bouwen opzettelijk storingen in in dit proces, zodat medewerkers levensechte problemen leren traceren en oplossen.” Naast de miniatuurfabriek in Westerlo is er ook een ‘Academy on the road’, zodat er ook in andere regio’s van het land opleidingen voorzien kunnen worden. 

Miniatuurfabriek Geysen

Voor kandidaten, nieuwelingen én ervaren rotten

De Geysen Academy zet in op verschillende facetten. Onder andere het testen van de vaardigheden bij sollicitanten. Ook als nieuwe collega’s starten, testen we bij aanvang welk technisch niveau ze halen en tekenen we een opleidingstraject op maat uit. Maar ook ervaren medewerkers krijgen zo de kans om bij te leren. Ze kunnen doorgroeien naar een hogere of andere functie (bv. elektromechanieker of storingstechnieker). 

Tot het cursusaanbod behoren onder meer mechanica, elektriciteit en specialisatie- en veiligheidsopleidingen. Daarnaast leren onze collega’s ook soft skills aan, zoals attitude, verantwoordelijkheid en veiligheid.” De Academy sluit volledig aan aan bij de cultuur van persoonlijke ontwikkeling binnen Geysen. 

 

Ik ben hier vijf jaar geleden begonnen als mechanieker. Dankzij de interne opleidingen kan ik doorgroeien naar de functie van elektromechanieker. En mogelijk waag ik me in de toekomst zelfs aan een bijscholing tot storingstechnieker. Ik hou alleszins van techniek, dus ik grijp de kansen die ik bij Geysen krijg met beide handen.

Joris Gijbels, Elektromechanieker bij Geysen

Natuurlijk wil Geysen met deze fikse investering de instroom van medewerkers op korte termijn verhogen. Want de vraag is zo groot dat een technieker met de juiste vaardigheden en mentaliteit altijd welkom is.

Maar er schuilt ook een stevige portie maatschappelijk engagement achter het initiatief. “Als bedrijf helpen wij om het toegenomen enthousiasme rond techniek aan te wakkeren. Want het gebrek aan jeugdige techniekers verlamt onze economie. Bovendien opent een doorgedreven technische opleiding deuren voor mensen die op dit moment nog minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Ten slotte stellen we onze infrastructuur ook ter beschikking aan technische scholen. Middelbare en hogescholen kunnen hier de theorie omzetten in praktische lessen”, besluit een gastvrije Johan. “Zo geven we de Belgische industrie een duwtje in de rug.”

Miniatuurfabriek Geysen
site by Yappa