De deuren van onze Geysen Academy zijn officieel geopend!

Delen
De deuren van onze Geysen Academy zijn officieel geopend!

Het hing al even in de lucht, maar nu is het een feit! De Geysen Academy, ons in-house opleidingscentrum, werd deze week officieel geopend. Onder andere ons pronkstuk - de ‘miniatuurfabriek’ kan je hier komen bewonderen. Alle mogelijke technieken op schaal worden hier nagebootst. Daarnaast gaan we ook ‘on the road’ met onze mobiele versie van de fabriek. Dit jaar alleen al willen we met de Geysen Academy 10 000 mensen warm maken voor techniek en/of bijscholen tot onderhoudstechnieker. 

Op korte termijn zoeken we 70 extra werknemers. (bekijk hier onze vacatures) Op lange termijn reiken onze ambities nog veel verder. Want dit jaar studeren er in het technisch middelbaar onderwijs slechts 1400 leerlingen af met het juiste diploma. (elektromechanica, industrieel onderhoud of industriële elektriciteit). Ondertussen staan er 24 000 vacatures open. Om deze kloof te dichten besloten we, net zoals de overheid, actie te ondernemen. 

650 opleidingen in de Geysen Academy

Concreet investeerden we 1 miljoen euro in de bouw van een eigen in-house opleidingscentrum. En deze week mochten we de zogenaamde ‘Geysen Academy’ openen, weet Serge Casier (business development manager Geysen Academy): “Het komende jaar worden hier 650 onderhoudstechniekers opgeleid en bijgeschoold. We willen dit schooljaar 500 studenten die afzwaaien in een technische richting over de vloer krijgen. Via het avondonderwijs bereiken we een 40-tal leerlingen. En ten slotte passeert ook een 100-tal eigen medewerkers de revue. Volgend jaar trekken we het aanbod verder open. Vanaf dan zijn ook techniekers van externe bedrijven welkom.”  

De cursisten volgen les in een ‘miniatuurfabriek’: “In deze technische ruimte worden alle mogelijke industriële technieken op schaal nagebootst. Van hydraulica, pneumatica, PLC-sturingen en automatisatie tot elektrische sensoren, robotica, motion control en sensoren. We bouwen opzettelijk storingen in in het proces, zodat medewerkers problemen leren ontdekken en oplossen. Het verschil met klassieke technische opleidingen is dat je met het nieuwste materiaal kan werken, dat je je eigen opleidingsprogramma kan samenstellen en dat we de opleidingen constant aanpassen aan de nieuwe trends.”

… en 10.000 bezoekers via mobiele unit

De fysieke Geysen Academy krijgt ook een extern verlengstuk. De ‘miniatuurfabriek’ is namelijk nagebouwd in een mobiele versie, legt marketing manager Liesbeth Lemmens uit: “Dat laat ons toe om buitenshuis opleidingen te geven. Denk maar aan scholen, bedrijven of beurzen zoals het Techniekfestival of Technoboost. Op deze manier willen we het volgende jaar bijkomend een 10.000-tal mensen warm maken voor techniek. De komende maanden sluiten we volop samenwerkingsovereenkomsten met het onderwijs. De eerste partner is het Damiaaninstituut uit Aarschot.” 

We hebben heel wat ambitie. Alex Geysen, founding father van het ons bedrijf, ziet de toekomst dan ook positief tegemoet: “Geysen bestaat ondertussen 30 jaar. We kennen de markt als onze broekzak en voelen aan dat er nood is aan een dergelijk initiatief. Met onze Academy zitten we gebeiteld voor de toekomst.”

site by Yappa